Natten som var och den som kommer…

jaha, Jag vet inte om jag sovit eller om jag varit vaken inatt. Har ingen aning. Jag känner att kroppen värker och ögonen är fulla av sand, så jag tror att alternativ två stämmer mest överens med verkligheten.

Lillasyster vägrar sin säng. Hon vill inte sova i den, hon tycker inte om den. Hon somnar i sin vagn på kvällarna efter att hon vräkt i sig sin kvälls gröt. Aptiten är det ingenting fel på när det gäller denna tös. Snacka om livsnjutare. Lagomt till dess att jag ska somna ska hon upp och slafs på min barm. För någon välling är det inte frågan om. Slafsslafs…dra och så några bit med hennes två små fiiina tänder.

Imorgon ska vi till sjukhuset tidigt för att hon ska genomgå en mr- röntgen. Hon har sitt ”nystan” av kärl som skall ses över. Det kommer att gå väldigt bra, jag är helt lugn med det, MEN, Lillasyster ska fasta efter klockan 24 natten som kommer. Det blir en sen middag i dag helt klart…

När jag var uppe på sjukhuset igår så fick jag mig en tankeställare av högre grad. Träffade nämligen ett bekant par som nyligen fått veta att deras 4 åriga son hade cancer i ena njuren. Att se deras ögon och sorg och förtvivlan fick mig att inse att livet är ingenting som man ska ta för givet. Det visste jag sedan tidigare självklart, men det blev så uppenbart när jag satt där i väntrummet och såg deras ansikten.

Pappan till barnet som jag förr sett som en stark och ganska strukturerad person hade tappat allt som förr var hans hårda fasad. Han var matt och blank som ett oskrivit blad. Oviss på vad som ska hända. Mamman däremot var fokuserad. Hon hade en satt upp en vägg mellan sig själv och omvärlden.

Jag fann inte ord. Vad kan man säga? Ser framför mig tv- reklamens fyra stolar varav av stolarna saknar ett riktigt barn. Det är studien på att tre av fyra ungar överlever cancer… Fy så orättvist.

 

Annonser
4 kommentarer
  1. hannaskompisar sa:

    Ja livet kan va så orättvist. Jävla Cancer. Lycka till idag mamma F och lilla S. Kommer gå kanon bra! KRaM C

  2. hannaskompisar sa:

    menar så klart imorgon 🙂

  3. Det kommer att gå väldigt bra, men det är så jobbigt för mammahjärtat du vet. Är ganska stressad inuti men utåt är jag super cool. Jag är i goda händer, Fru Björk jobbar!

  4. hannaskompisar sa:

    Då är de ju lugnt ju. Super-Sandra fixar ju allt. Både att ta hand om dig och lilla S ;)kram på er! /e

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: